Zašto PILATES?

“Nakon 10 treninga osjetit ćete razliku, nakon 20 vidjet ćete razliku, a nakon 30 treninga imat ćete posve novo tijelo.”

– Joseph H. Pilates

Pilates je program vježbi laganog do srednjeg inteziteta koji uz vježbe disanja pomaže u povećanju kapaciteta pluća, oslobađanju od stresa, te učvršćivanju tijela. Pilates vježbe angažiraju cjelokupnu muskulaturu tijela s fokusom na mišiće cora kojeg čine mišići abdomena, donjeg dijela leđa i stražnjice. Pokreti se izvode kontrolirano i precizno, uz stalnu povezanost uma i tijela.

Benefiti pilatesa

• postići fizičku i psihičku ravnotežu, te bolju koncentraciju, bez obzira na starosnu dob i fizičku kondiciju
• preoblikovati tijelo te razviti duge i vretenaste mišiće
• učvrstiti mišiće trbuha, stražnjice i donjeg dijela leđa
• popraviti držanje, smanjiti bolove u leđima te ojačati kosti i zglobove
• razviti snagu, izdržljivost, koordinaciju i gipkost
• zahvaljujući pravilnom disanju, povećati kapacitet pluća, poboljšati cirkulaciju i izmjenu tvari
• poboljšati emocionalno stanje, ublažiti stres i umor
• indirektno smanjiti postotak masnog tkiva

Pilates metoda neagresivnim i statičkim vježbama oblikuje tijelo, jača duboke mišiće stabilizatore, uspostavlja pravilnu posturu tijela, uči nas disanju i opuštanju. Pilates metoda može se uključiti u vježbe rehabilitacije i programe fizikalne terapije radi bržeg oporavka kod ozljeda mekog tkiva. Može se bez opasnosti prakticirati i u trudnoći – pomaže ženama da nauče pravilno disati, poboljšava koncentraciju, a nakon trudnoće da brže vrate prijašnju tjelesnu težinu i tonus mišića.

Pilates je namijenjen svim dobnim skupinama bez obzira na stupanj tjelesne pripreme (djeca, trudnice, rekreativci, vrhunski sportaši, starije osobe…).
Pilatesom se mogu baviti i starije osobe: laganijim i prilagođenim vježbama mogu tijelu vratiti elastičnost, a umu mladost. Također je idealan i za profesionalne sportaše.

“Pilates is complete coordination of body, mind and spirit.”

– Joseph Pilates

Grupni treninzi

BODY& MIND program održava se u skupini od maksimalno 8 polaznica. 

Svaki sat imate slobodu izabrati početnu, srednju ili napredu varijantu vježbice, ovisno o svojim kondicijskim sposobnostima, raspoloženju i motivaciji toga dana. Trenerica poznaje osobno svaku polaznicu i razumije njezine maksimalne mogućnosti. Ispravlja eventualne greškice posture ili izvedbe kretanja.  Očekuje vas prijateljska i energična atmosfera koja će vas motivirati da svaki sat izvučete iz sebe maksimum.

Prednosti individualnog treninga

Najkvalitetnije što možete napraviti za sebe je trenirati individualno i direktno s trenericom – jedan na jedan. 

Kratke konzultacije su potrebne za start kako bi se bolje upoznali, popričali o razlozima, željama i ciljevima treniranja, te da vidimo da li smo na istoj “valnoj duljini”. Energija ljudi je za mene jako bitna stavka, stoga ne pristajem raditi sa nekime tko je pun negativne energije, nervoze, mržnje ili slično.

Kroz program privatnih treninga brzo postižemo konkretne rezultate.  Svaki sat je prilagođen vašoj dobi, trenutnom stanju fizičke kondicije i željama. Maksimalno smo motivirani na pomicanje granica vlastitih mogućnosti i nema rizika od ozljede.

Raspored dolazaka dogovaramo tako da bude usklađen s poslovnim i obiteljskim obvezama. Savjetovanje oko izbora pravilnih namirnica i dodataka prehrani je sastavni dio ovog programa.

INDIVIDUALNI TRENING

ZAINTERESIRANA?

GRUPNI TRENING

ZAINTERESIRANA?