Pravila privatnosti

Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti daje vam informacije o obradi vaših osobnih podataka koje prikupljamo kada posjećujete naše internetske stranice. U prikupljanju i obradi tih informacija djelujemo kao voditelj obrade u smislu kako je isti definiran Općom uredbom o zaštiti podataka, te smo obvezni pružiti vam informacije o nama, zašto i kako obrađujemo vaše osobne podatke kao i o pravima koja imate glede svojih osobnih podataka.

O nama

Mi smo ELiXiR, obrt za plesne i dr. usluge, vl. Elizabeta Rudman, a ova Politika o privatnosti primjenjuje se na ovu internetsku stranicu u našem vlasništvu.

Ako nas želite kontaktirati u svezi obrade i korištenja vaših osobnih podataka možete to učiniti:

  • putem e-maila na: elixir.ples@gmail.com
  • na broj telefona: 095 519 7770
  • putem pošte na adresu:  Domitrovićeva 2, ZagrebHR-10000 ZAGREB, Republika Hrvatska

Kako prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke

Prilikom Vašeg korištenja naše internet stranice vaše osobne podatke možemo prikupljati na nekoliko načina npr. kada nam postavljate upit putem kontakt obrasca… Niže možete pronaći potrebne informacije o načinima kako se podaci prikupljaju.

1. Kada posjećujete naše internetske stranice kako bi saznali više o nama i našim proizvodima, odnosno, pregledali informacije koje stavljamo na stranice, koristimo kolačiće s ciljem da osiguramo optimalno funkcioniranje stranica, prikupimo korisne informacije o posjetiteljima koje će nam omogućiti da dalje unaprijedimo svoje usluge kao i radi toga da općenito unaprijedimo korisničko iskustvo.

2. Kada postavljate upit putem naših internetskih stranica (npr. korištenjem obrasca za upite), tražimo vas da informaciju o vašem imenu i prezimenu te e-mail adresi. Za potrebe pružanja kvalitetnije odgovora na vaš upit možemo vas zatražiti i dodatne podatke (poput broja telefona).

Koristimo navedene informacije kako bi smo odgovorili na vaš upit, uključivo i kako bi vam pružili sve zatražene informacije o našim proizvodima i uslugama. Možemo vas kontaktirati više puta telefonski ili e-mailom nakon zaprimanja vašeg upita kako bi osigurali da ste dobili informacije koje su vam potrebne, odnosno, da ste zadovoljni dobivenim odgovorom. Vaše osobne podatke koje smo zaprimili putem postavljenog upita na našim internetskim stranicama ćemo čuvati za vrijeme dok međusobno komuniciramo u svezi odgovora na vaš upit, odnosno, pružanja informacija o našim proizvodima i uslugama. Po proteku 12 mjeseci od zadnje komunikacije izbrisati ćemo sve vaše osobne podatke. Navedeno ne utječe na vaše pravo da u bilo kojem trenutku ranije zatražite da obrišemo vaše osobne podatke iz naših evidencija.

Politika korištenja kolačića

Kada koristite naše internetske stranice mi ili treće strane koristimo kolačiće kako bi omogućili funkcioniranje stranice te prikupili različite korisne informacije koje koristimo radi unaprjeđenja funkcionalnosti stranice i naših usluga. Pregledom ove politike možete saznati osnovne informacije o kolačićima, koje funkcije obavljaju kao i koje su vaše mogućnosti glede njihove upotrebe.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje na Vaše računalo/uređaj stavljaju internetske stranice koje posjećujete. Koriste se kako bi se osigurao ispravan i/ili učinkovitiji rad internetskih stranica kao i za pribavljanje različitih informacija za potrebe vlasnika internetske stranice. Upotreba kolačića je danas vrlo raširena i uobičajena kod gotovo svih internetskih stranica. Više o kolačićima možete saznati ovdje.

Kolačići obično ne sadrže nikakve informacije koje osobno identificiraju korisnika stranice no informacije pohranjene u kolačićima i/ili pribavljene upotrebom kolačića mogu biti povezane s osobnim informacijama koje internetske stranice inače pohranjuju.

Ako se ne osjećate ugodno zbog korištenja kolačića, možete njima upravljati kroz opcije u vašem internetskom pregledniku, uključivo i ukloniti kolačića na način da ih izbrišete iz povijesti pretraživanja (predmemorije) nakon što napustite stranicu. Više informacija o upravljanju kolačićima možete pronaći ovdje.

Vrste kolačića

Kolačiće možemo ugrubo podijeliti prema njihovim funkcionalnostima.

Nužni kolačići“ neophodni su za funkcioniranje stranice i omogućuju posjetitelju kretanje po internetskoj stranici i korištenje njezinih značajki (npr. pristup sigurnim područjima stranice).

Izvedbeni (statistički) kolačići“ prikupljaju vlasnicima stranica statističke podatke o stranicama, uglavnom radi mjerenje i poboljšanje izvedbe stranice. Funkcioniraju na način da prikupljaju podatke o Vašem korištenju internetskih stranica (primjerice informacija o stranicama koje posjećujete i greškama na tim stranicama, brzini učitavanja stranica i sl.) pri čemu ne prikupljaju informacije koje Vas mogu pobliže identificirati.

Funkcionalni kolačići“ omogućavaju internetskim stranicama da zapamte Vaše izbore glede korištenja stranice (npr. promjene u veličini fonta, personalizacije stranice i sl.) ili za funkcioniranje raznih dodatnih usluga poput ostavljanja komentara na blogovima i forumima.

Marketinški kolačići“ se koriste za odabir oglasa koji će Vam biti prikazani na način da isti budu relevantniji Vama i Vašim interesima. Ovi kolačići prate Vaše posjete pojedinim web lokacijama i te informacije dijele s drugim organizacijama (vlasnicima stranica i oglašivačima).

Trajanje kolačića

U svaki kolačić ugrađen je mehanizam koji određuje koliko će se kolačić zadržati u vašem pregledniku. „Privremeni kolačići“ ostaju u vašem pregledniku samo za vrijeme vašeg posjeta (sesije) internetskoj stranici te se uništavaju nakon što napustite stranicu.

„Trajni kolačići“ ostaju u vašem pregledniku i nakon što napustite stranicu pri čemu koliko dugo će se zadržati (satima, danima, godinama) ovisi o vijeku trajanja ugrađenom u svaki pojedini kolačić. Trajni kolačići se mogu koristiti primjerice za memoriranje podataka koji se upisuju prilikom prijave u neku uslugu (kako se posjetitelj ne bi morao svaki put iznova prijavljivati). Također se koriste za praćenje ponašanja posjetitelja na internetskoj stranici kako bi se iz prikupljenih podataka bolje razumjelo što se posjetiteljima sviđa a što ne, što vlasnicima stranice omogućuje unaprjeđenje funkcionalnosti stranice. Neovisno o ugrađenom vremenu isteka svaki kolačić možete sami izbrisati u bilo kojem trenutku.

Upravljanje kolačićima

Većima preglednika omogućava Vam da odbijete ili prihvatite korištenje kolačića kao i da ih izbrišete. Načini za to razlikuju se kod pojedinih preglednika i verzija tih preglednika no aktualne informacije o blokiranju ili brisanju kolačića možete pronaći na sljedećim linkovima.

Google Chrome;

Mozilla Firefox;

Opera;

Internet Explorer;

Safari and

Microsoft Edge.

Obratite pažnju da će blokiranje svih kolačića negativno utjecati na upotrebljivost većine internetskih stranica. Dakle, ako blokirate sve kolačiće, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti na ovoj stranici.

Vaše pravo na prigovor

Ako imate prigovor glede načina na koji koristimo Vaše podatke, predlažemo da prvo kontaktirate nas kako bismo otklonili problem. Ako smatrate da vam nismo bili u mogućnosti pomoći u svezi vaše pritužbe ili problema imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka putem internetske stranice agencije www.azop.hr ili pisanim putem na adresu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Fra Grge Martića 14

HR –  10000 ZAGREB

Ažuriranje ove politike

Redovito pregledavamo i kada je prikladno, kako se naše usluge i korištenje osobnih podataka razvijaju, povremeno ažuriramo ovu Politiku privatnosti. U slučaju da želimo koristiti vaše osobne podatke na način koji ranije nismo identificirali, kontaktirat ćemo vas kako bismo vam pružili informacije i ako je potrebno, zatražili vaš pristanak. Savjetujemo vam da redovito posjećujete ovu politiku kako bi ste mogli dobiti aktualne informacije o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke.

Ova politika posljednji put je ažurirana 15. aprila 2019. godine.